Az OTTHON ÉTTEREM a Kilián lakótelep ikonikus vendéglátó helye volt. Sokaknak jelent szép emléket egy rendezvény az étteremben, vagy egy kellemes süteményezés jó társaságban a cukrászda teraszán. Az Otthon Étterem 1964 és 1991 között működött. Az elmúlt években a vendéglátás oktatásának központjaként működött. Az épület tulajdonosa az „Alapítvány a Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképzésért”. A képzőközpont és az étterem megújítása érdekében az alapítvány 25 évre a Miskolci Szakképzési Centrum vagyonkezelésébe adta az épületet.
- A Gasztro Centrum 2023 őszétől várja a vendégeit. Az elsődleges célcsoport a közvetlen környezetben lakók és dolgozók, de szeretettel várjuk a családokat, baráti társaságokat vagy a bükki kirándulásról hazafelé autózókat is.
- Az étterem stílusának megálmodásánál a bisztróhangulatot céloztuk meg, ami hétköznapi ebédek és hétvégi ünnepnek is megfelelő keretet ad.
- Az étterem tere jelentősen megnövekedett, így akár egy 120 fős csoportot is képes fogadni.
- A cukrászda mindig a találkozások, beszélgetések az édes pillanatok helyszíne.
- A GASZTRO CENTRUM cukrászdájában a modern cukrászat kínálata jelenik meg barátságos árfekvésben.
- A édességek mellé kávékülönlegességeket és hűsítő innivalókat is kínálunk.
- Következő évben megnyitjuk a teraszt is, amit a helyi kamarai programok helyszínévé szeretnénk tenni.
Az épület megújításánál célunk volt, hogy az étterem rendezvény helyszínként is tudjon működni. A megnövekedett alapterületű termünk egy 140 fős konferencia helyszíne is lehet. Egyszerre akár 120 főre is tudunk teríteni, így szakmai programok, céges rendezvények vagy akár esküvők helyszíne is lehet a terem.
- A szakmai csapatunkat kiváló gasztronómiai szakemberek alkotják.
- A vezetésükkel a gasztronómia különböző területeire kalandozhatnak el az élményeket keresők.
- A GASZTRO CENTRUM honlapján hirdetjük meg a tematikus programjainkat.
- Lesz ezek között borest, mesterkurzus, baristák délutánja vagy sörkulturális történelmi kalandozás is.
- Társadalmi küldetésünk, hogy a segítsük az ételintolerancia vagy allergiával küzdő gyermekek családjait, ezért speciális ételkészítési kurzusokat szervezünk az érintett szülőknek.
- A legszebb ajándék az élmény. Munkahelyi közösségeknek, baráti társaságoknak, családoknak kínálunk élményfőzési programokat, ahol együtt tisztíthatják a zöldséget, együtt állhatnak a serpenyők mellett és a végén jó hangulatban közösen fogyaszthatják el a fogásokat.
- Egy évben több tematikus programmal készülünk az évszakok, az ünnepek és hagyományok alapján, de vendégeink igénye alapján is szervezünk egyedi programot.
- A GASZTRO CENTRUM honlapján nyomon követheti a szabad időpontokat és egyeztethet az élményfőzések szervezésével kapcsolatban.
Pályaorientáció
Intézményünk kiemelten fontos feladatának tartja, hogy a felsős általános iskolai tanulókkal megismertesse a turizmus-vendéglátás ágazatot. Városi pályaválasztási rendezvényeken, iskolalátogatások alkalmával, továbbá a kifejezetten ő számukra rendezett szakmai nyílt napokon személyesen szólítjuk meg a pályaválasztás előtt álló fiatalokat. Nem csak az iskolánkban, hanem az Ágazati Képzőközpontban is fogadjuk a fiatalokat pályaorientációs céllal. Nagy hangsúlyt fektetünk a foglalkozások konzultációs szerepére. Igyekszünk közelebb hozni hozzájuk a munka világát, megmutatni nekik az általunk oktatott szakmák szépségét. Célunk, hogy segítő kezet nyújtsunk abban, hogy a 8.-os tanuló a fontos döntést könnyebben tudja meghozni, hiszen a választott munka az élete hosszú szakaszán elkíséri majd.
- A szakmai csapatunkat kiváló gasztronómiai szakemberek alkotják.
- A vezetésükkel a gasztronómia különböző területeire kalandozhatnak el az élményeket keresők.
- A GASZTRO CENTRUM honlapján hirdetjük meg a tematikus programjainkat.
- Lesz ezek között borest, mesterkurzus, baristák délutánja vagy sörkulturális történelmi kalandozás is.
- Társadalmi küldetésünk, hogy a segítsük az étel ntoleranciával vagy allergiával küzdő gyermekek családjait, ezért speciális ételkészítési kurzusokat szervezünk az érintett szülőknek.
- A felnőttek számára rövidített szakmai képzés keretében kínálunk szakács, pincér – vendégtéri szakember, cukrász, szakács szaktechnikus, vendégtéri szaktechnikus és cukrász szaktechnikus szakmai képzéseket a turizmus – vendéglátás ágazatban.
- A felnőttkori szakmatanulás, a felnőttek oktatása nagyobb rugalmasságot és átjárhatóságot biztosít, felnőttként is lehetőség van két szakma és egy szakképesítés ingyenes megszerzésére intézményünkben és az Ágazati Képzőközpontban is.
- Átgondolt, az egyéni életpálya felépítésére alkalmas képzési struktúrát kínálunk mindenki számára. Lehetőséget biztosítunk egy új szakma megszerzésére, a szakmaváltásra, ezáltal egy jobb és színvonalasabb élet megvalósítására.
Együttműködés az oktatás és a helyi vállalkozások között
Az elmúlt időszakban elindult a szakmai képzés megújítása. Ennek legfontosabb eleme, hogy az iskolákban olyan szakembereket képezzenek, mire a gazdaságnak szüksége van. Ezt csak együttműködésben lehet elérni: a diákok duális képzésben tanulnak. Az elméleti ismereteket az iskolában, a gyakorlati tudást a vállalkozásoknál szerzik meg. Az új jogi keretek megjelenése lehetővé tette a duális képzés közös szervezését, ahol a szakképzési centrum és a több vállalkozás a duális gyakorlati képzésre létrehozott egy nonprofit vállalkozást.
Az ágazati képzőközpont
A Miskolci Gasztro Centrum Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. 2022. 08. 16. napján kezdte meg működését. A képzőközpontot a Miskolci Szakképzési Centrum és négy kiemelt helyi – a turizmus-vendéglátás területén működő – vállalkozás alapította.
Tulajdoni hányad | |
Miskolci Szakképzési Centrum | 60 % |
AVALON PARK Korlátolt Felelősségű Társaság | 10 % |
AURA GOLD Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság | 10 % |
ZIP BREWHOUSE Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű | 10 % |
Íz-kalauz Vendéglátó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság | 10 % |
Összesen | 100% |
A projekt
Készült a Miskolci Szakképzési Centrum megrendelésére a GINOP-6.2.7-20-2021-00014 MISKOLCI GASZTRO CENTRUM VENDÉGLÁTÁS-TURISZTIKA ÁGAZATI KÉPZŐKÖZPONT LÉTREHOZÁSA MISKOLCON projekt keretében.
- Design: BluePixel Kft.
- Miskolci Gasztro Centrum Ágazati Képzőközpont Nonprofit
Korlátolt Felelősségű Társaság - Cégjegyzékszám: 05 09 035830
- Székhelye: 3534 Miskolc, Könyves Kálmán utca 4