Rólunk

A VENDÉGLÁTÁS A SZENVEDÉLYÜNK

?
Volt egyszer egy Otthon étterem

Az OTTHON ÉTTEREM a Kilián lakótelep ikonikus vendéglátó helye volt. Sokaknak jelent szép emléket egy rendezvény az étteremben, vagy egy kellemes süteményezés jó társaságban a cukrászda teraszán. Az Otthon Étterem 1964 és 1991 között működött. Az elmúlt években a vendéglátás oktatásának központjaként működött. Az épület tulajdonosa az „Alapítvány a Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképzésért”. A képzőközpont és az étterem megújítása érdekében az alapítvány 25 évre a Miskolci Szakképzési Centrum vagyonkezelésébe adta az épületet.

Az étterem
  • A Gasztro Centrum 2023 őszétől várja a vendégeit. Az elsődleges célcsoport a közvetlen környezetben lakók és dolgozók, de szeretettel várjuk a családokat, baráti társaságokat vagy a bükki kirándulásról hazafelé autózókat is.
  • Az étterem stílusának megálmodásánál a bisztróhangulatot céloztuk meg, ami hétköznapi ebédek és hétvégi ünnepnek is megfelelő keretet ad.
  • Az étterem tere jelentősen megnövekedett, így akár egy 120 csoportot is képes fogadni.
A cukrászda
  • A cukrászda mindig a találkozások, beszélgetések az édes pillanatok helyszíne.
  • A GASZTRO CENTRUM cukrászdájában a modern cukrászat kínálata jelenik meg barátságos árfekvésben.
  • A édességek mellé kávékülönlegességeket és hűsítő innivalókat is kínálunk.
  • Következő évben megnyitjuk a teraszt is, amit a helyi kamarai programok helyszínévé szeretnénk tenni.
Rendezvények Helyszíne

Az épület megújításánál célunk volt, hogy az étterem rendezvény helyszínként is tudjon működni. A megnövekedett alapterületű termünk egy 140 fős konferencia helyszíne is lehet. Egyszerre akár 120 főre is tudunk teríteni, így szakmai programok, céges rendezvények vagy akár esküvők helyszíne is lehet a terem.

Gasztrokalandok
  • A szakmai csapatunkat kiváló gasztronómiai szakemberek alkotják.
  • A vezetésükkel a gasztronómia különböző területeire kalandozhatnak el az élményeket keresők.
  • A GASZTRO CENTRUM honlapján hirdetjük meg a tematikus programjainkat.
  • Lesz ezek között borest, mesterkurzus, baristák délutánja vagy sörkulturális történelmi kalandozás is.
  • Társadalmi küldetésünk, hogy a segítsük az étel ntoleranciával vagy allergiával küzdő gyermekek családjait, ezért speciális ételkészítési kurzusokat szervezünk az érintett szülőknek.
Élményfőzés
  • A legszebb ajándék az élmény. Munkahelyi közösségeknek, baráti társaságoknak, családoknak kínálunk élményfőzési programokat, ahol együtt tisztíthatják a zöldséget, együtt állhatnak a serpenyők mellett és a végén jó hangulatban közösen fogyaszthatják el a fogásokat.
  • Egy évben több tematikus programmal készülünk az évszakok, az ünnepek és hagyományok alapján, de vendégeink igénye alapján is szervezünk egyedi programot.
  •  A GASZTRO CENTRUM honlapján nyomon követheti a szabad időpontokat és egyeztethet az élményfőzések szervezésével kapcsolatban.
Pályaorientáció

Intézményünk kiemelten fontos feladatának tartja, hogy a felsős általános iskolai tanulókkal megismertesse a turizmus-vendéglátás ágazatot. Városi pályaválasztási rendezvényeken, iskolalátogatások alkalmával, továbbá a kifejezetten ő számukra rendezett szakmai nyílt napokon személyesen szólítjuk meg a pályaválasztás előtt álló fiatalokat. Nem csak az iskolánkban, hanem az Ágazati Képzőközpontban is fogadjuk a fiatalokat pályaorientációs céllal. Nagy hangsúlyt fektetünk a foglalkozások konzultációs szerepére. Igyekszünk közelebb hozni hozzájuk a munka világát, megmutatni nekik az általunk oktatott szakmák szépségét.  Célunk, hogy segítő kezet nyújtsunk abban, hogy a 8.-os tanuló a fontos döntést könnyebben tudja meghozni, hiszen a választott munka az élete hosszú szakaszán elkíséri majd.

Nappali tagozatos szakmai oktatás
  • A szakmai csapatunkat kiváló gasztronómiai szakemberek alkotják.
  • A vezetésükkel a gasztronómia különböző területeire kalandozhatnak el az élményeket keresők.
  • A GASZTRO CENTRUM honlapján hirdetjük meg a tematikus programjainkat.
  • Lesz ezek között borest, mesterkurzus, baristák délutánja vagy sörkulturális történelmi kalandozás is.
  • Társadalmi küldetésünk, hogy a segítsük az étel ntoleranciával vagy allergiával küzdő gyermekek családjait, ezért speciális ételkészítési kurzusokat szervezünk az érintett szülőknek.
Felnőttek szakmai oktatása
  • A felnőttek számára rövidített szakmai képzés keretében kínálunk szakács, pincér – vendégtéri szakember, cukrász, szakács szaktechnikus, vendégtéri szaktechnikus és cukrász szaktechnikus szakmai képzéseket a turizmus – vendéglátás ágazatban.
  • A felnőttkori szakmatanulás, a felnőttek oktatása nagyobb rugalmasságot és átjárhatóságot biztosít, felnőttként is lehetőség van két szakma és egy szakképesítés ingyenes megszerzésére intézményünkben és az Ágazati Képzőközpontban is.
  • Átgondolt, az egyéni életpálya felépítésére alkalmas képzési struktúrát kínálunk mindenki számára. Lehetőséget biztosítunk egy új szakma megszerzésére, a szakmaváltásra, ezáltal egy jobb és színvonalasabb élet megvalósítására.
Együttműködés az oktatás és a helyi vállalkozások között

Az elmúlt időszakban elindult a szakmai képzés megújítása. Ennek legfontosabb eleme, hogy az iskolákban olyan szakembereket képezzenek, mire a gazdaságnak szüksége van. Ezt csak együttműködésben lehet elérni: a diákok duális képzésben tanulnak. Az elméleti ismereteket az iskolában, a gyakorlati tudást a vállalkozásoknál szerzik meg. Az új jogi keretek megjelenése lehetővé tette a duális képzés közös szervezését, ahol a szakképzési centrum és a több vállalkozás a duális gyakorlati képzésre létrehozott egy nonprofit vállalkozást.

Az ágazati képzőközpont

A Miskolci Gasztro Centrum Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. 2022. 08. 16. napján kezdte meg működését. A képzőközpontot a Miskolci Szakképzési Centrum és négy kiemelt helyi  – a turizmus-vendéglátás területén működő  – vállalkozás alapította.

 

Tulajdoni hányad

Miskolci Szakképzési Centrum

60 %

AVALON PARK Korlátolt Felelősségű Társaság

10 %

AURA GOLD Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
– Calimbra Hotel

10 %

ZIP BREWHOUSE Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű

10 %

Íz-kalauz Vendéglátó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
Végállomás Étterem és Desszertem Cukrászda

10 %

Összesen

100%

Videó lejátszása
Videó lejátszása
Videó lejátszása
Videó lejátszása
A projekt

Készült a Miskolci Szakképzési Centrum megrendelésére a GINOP-6.2.7-20-2021-00014 MISKOLCI GASZTRO CENTRUM VENDÉGLÁTÁS-TURISZTIKA ÁGAZATI KÉPZŐKÖZPONT LÉTREHOZÁSA MISKOLCON projekt keretében.

  • Design: BluePixel Kft.
  • Miskolci Gasztro Centrum Ágazati Képzőközpont Nonprofit
    Korlátolt Felelősségű Társaság
  • Cégjegyzékszám: 05 09 035830
  • Székhelye: 3534 Miskolc, Könyves Kálmán utca 4